tiistai 2. kesäkuuta 2009

Olen mielestäni päässyt vaikuttamaan asioihin


Harvaluodon oma poika Antti Koskenvoima (18 v.) mikä sai sinut aloittamaan politiikan.
- Kiinnostus siitä, miten ja kuka asioista päättää ja halu parantaa maailmaa.
Mitkä ovat valtuustokautesi tavoitteet.
- Lisätä mahdollisuuksien mukaan nuorten tietoisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia kunnallispolitiikkaan ja samalla itse tutustua sen kokonaiskuvaan. Haluan myös lunastaa äänestäjien odotukset ja tehdä parhaita mahdollisia ratkaisuja ja parantaa kaupunkiamme.
Uskotko tavoitteiden toteutumiseen.
- Nuorten kiinnostuksen herättäminen on haastava tehtävä, enkä
yritäkään saada kaikkia mukaan. Aktiiviset ja kriittisesti ajattelevat nuoret toivottavasti ottavat yhteyttä. Parhaiden mahdollisten päätösten tekeminen on aina tulkinnanvarainen asia, mutta
uskon, että kauden jälkeen olen tyytyväinen toimiini.
Oletko mielestäsi päässyt vaikuttamaan asioihin.
- Yksittäisen henkilön vaikutus ei välttämättä ole erityisen näkyvää, mutta kokouksissa tehdyt päätökset ovat aina yhteenveto tai kompromissi eri ihmisten ajatuksista. Oman mielipiteeni olen saanut esittää aina, kun olen halunnut.
Koetko nuoresta iästäsi olevan haittaa vai hyötyä.
- Sekä että; Toisaalta minulta puuttuu tietynlainen elämänkokemus ja minun on tukeuduttava kokeneempien neuvoihin, mutta toisaalta en ole ainakaan urautunut tai jämähtänyt yhteen malliin.
Mitä haluat sanoa nuorille politiikasta kiinnostuneille.
- Seuratkaa uutisia, ottakaa yhteyttä paikallisiin politiikkoihin, tulkaa seuraamaan valtuuston kokouksia -- olkaa aktiivisia, kriittisiä ja kiinnostuneita. Politiikka ei ole mikään salatiede, vaan se on kytköksissä jokapäiväiseen elämään monin tavoin.
Lopuksi onnittelut uudelle ylioppilaalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti